A fogászatban használt anyagok és technológiák dinamikus fejlődése lehetővé tette egy új fogpótlás csoport, a fém mentes fogpótlások alkalmazását, amelyek révén tökéletesen élethű fogpótlások, esztétikus koronák és hidak készülnek.fem mentes kerámia koronaManapság a kisebb esztétikai hibáktól a nagyobb restaurációkig a fémmentes fogpótlások segítségével szinte minden esztétikai igény kielégíthető. A fém mentes fogpótlások, mint a nevük is mutatja, nem tartalmaznak fémet, így visszaadható a fogak természetes színe, transzparenciája és allergiától sem kell tartani.

Fémmentes fogpótlás készülhet tisztán kerámiából, vagy cirkónium dioxid vázra égetett kerámiából. Az előbbi csoportba tartoznak az úgynevezett jacket koronák, amelyeket leggyakrabban a felső front fogakra helyezünk.

Egy viszonylag új, és a fémmentes fogpótlások csúcstechnológiáját képviselő eljárás a Procera fémmentes fogpótlások – koronák és hidak – készítése. A fémet ebben az esetben egy speciális anyag, a cirkónium-oxid helyettesíti, melyből a fogpótlás váza készül. A tökéletes esztétikai hatás oly módon érhető el, hogy a váz és a ráhelyezett leplezőanyag színe megegyezik.

A fogorvos helyi érzéstelenítést követően előkészíti a fogakat, majd lenyomatot vesz róluk. A lenyomatot a labor beszkenneli, a kapott információt Svédországba küldi, ahol egy számítógép-vezérelt speciális esztergálógép az emberi hibákat kiküszöbölve, ezredmilliméteres pontossággal kifaragja a fogpótlás vázát (CAD/CAM technológia).

Az így elkészült vázra ezután Magyarországon kerül rá a porcelán leplezés.

A Procera labor 5 év garanciát ad az általa gyártott cirkónium vázakra.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük