Hiába a rendszeres és helyes fogmosás, fogaink az őket ért szennyeződések hatására és az évek múlásával elszíneződhetnek.

Szinte mindenki, aki fehérebb fogakat szeretne alkalmas fogfehérítésre, és remek eredményeket érhetünk el! A cigarettázás, a kávé-, teafogyasztás okozta elszíneződések fogfehérítés révén egész egyszerűen eltűnnek.

Az egészséges, szép, de elszíneződött fogak fehérségét akár 1 óra alatt is visszaállíthatjuk a rendelői fogfehérítés segítségével. Az ápolt szájhoz ma már hozzátartozik a fogak fehérítése, ami szakszerű körülmények között, a protokoll pontos betartásával semmiféle károsodást nem okoz.

A fogfehérítés menete a rendelőben

A rendelői fogfehérítés során a fogak színét kémiai úton változtatjuk meg.

Fogfehérítés

Az egyszeri rendelői fehérítéstől általában 3-4 árnyalatnyi világosodásra lehet számítani. A fehérítés előtti és utáni állapotot könnyedén összehasonlíthatjuk egymással a fogszínkulcs segítségével.

A beavatkozás csak rendezett állapotú, szuvasodástól és fogkőtől mentes fogazat esetén javasolt, amit egy esetleges otthoni fogfehérítéssel is ki lehet egészíteni.

A kezelés előtt a fogakat letisztítjuk, polírozzuk. Ezután a leszárított fogfelszínekre a fogfehérítő anyagot ecset segítségével, ínyvédő mellett 2 mm-es vastagságban felkenik a fogra. Ezt követően a fehérítőgép a beállított fehérítési program szerint 3×15 perc alatt végzi el a fehérítést.

A fogak fehérítése utáni napokban feltétlenül kerülni kell az erősen színező anyagokat, például nikotin, kávé, tea, vörösbor, gyümölcslé. A visszaszíneződési folyamatot lassítja a megfelelő szájápolás és a fehérítő fogkrém időszakos használata.

A fehérítés semmilyen maradandó károsodást nem okoz.

 

A fogfehérítés menete otthon

A fogorvos által végzett és az otthoni fogfehérítés közti döntő különbség a hatóanyag koncentrációja. A rendelői eljárás során erősebb anyagokat alkalmaznak, hiszen a szakértők és a gondos ínyvédelem ezt lehetővé teszi – így a kezelés csak egy órát vesz igénybe.

Az otthoni megoldás során egy fogtechnikus által készített sínt kell nappalra vagy éjszakára felhelyezni a fogakra, amelyben elhelyezhető a fehérítő gél. Ezt több napig kell használni, így az eljárás hosszabb ideig tart, de a végeredmény azonos.

Szép, fehér fogak, ragyogó mosoly.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük